Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Calculator Salarii Invatamant 2024

Salariile în învățământ vor crește în 2024!

Guvernul a propus o ordonanță de urgență

Guvernul a propus o ordonanță de urgență care stabilește salariile din învățământ de la 1 ianuarie 2024. Potrivit proiectului de ordonanță, salariile de bază ale personalului didactic și nedidactic vor crește cu o medie de 15% începând cu anul viitor, în trei tranșe succesive.

Detalii suplimentare

Ministerul Educației a publicat o grilă detaliată cu sumele brute pentru profesori, inspectori și directori, care va fi publicată în Monitorul Oficial în curând. Ordonanța de urgență prevede, de asemenea, creșteri salariale etapizate pentru personalul auxiliar și nedidactic din învățământul preuniversitar.

Pentru personalul didactic din învățământul superior, majorările salariale vor fi cuprinse între 15% și 21%, în funcție de titlul universitar și vechimea în învățământ. Aceste majorări vor fi implementate în două tranșe, începând cu 1 ianuarie 2024 și 1 septembrie 2024.

Creșterile salariale prevăzute în ordonanța de urgență sunt în conformitate cu Legea salarizării unitare nr. 153/2017, care prevede actualizarea anuală a salariilor din sectorul public în funcție de rata inflației și de creșterea economică.


Comments